Magyarországért lobbizik a Huawei

Tovább bővíti termelését Magyarországon a kínai Huawei, amely éppen azon dolgozik, hogy egy partnercége is magyarországi gyártókapacitást hozzon létre, írta a Világgazdaság.

Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: a partnercég képviselői októberben érkeznek Magyarországra, hogy felmérjék a piaci környezetet. A Huawei azt szeretné elérni, hogy partnere termelőegységet létesítsen Magyarországon, és onnan lássa el alkatrészekkel a vállalat Pécs közelében található cserkúti, illetve komáromi érdekeltségeit.

Gavin Dai kiemelte: a Huawei nem egyszerű termelési központként tekint magyarországi egységeire, a létesítmények, a vállalat teljes európai ellátási láncában, kiemelkedő szerepet játszanak. A Magyarországon 2004 óta aktív társaság folyamatosan bővíti érdekeltségeit, amelyekre eddig nagyjából 50 millió eurót költött. A folyamatos beruházások eredményeként a magyarországi kibocsátás – azt követően, hogy tavalyelőtt és tavaly is a duplájára emelkedett – az idén további 40-50 százalékkal nőhet. Így 2012-ben már 1,7-1,8 milliárd dollár értékben állíthatnak elő különböző termékeket, ezek nagy részét exportra szánják.

Az ügyvezető szerint a cég tavaly létrehozott logisztikai központját (ELC) is bővítik. Az ELC – amelynek raktározó és logisztikai egységei beszállítókon keresztül Biatorbágyon és Üllőn működnek – az eredeti 25 ezerről 30 ezer négyzetméteresre nő az idén. Emellett a kutatás-fejlesztés területén is előbbre lép a társaság, az együttműködés reményében már több egyetemmel is felvették a kapcsolatot.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *