Varga Mihály tanácsadókat keres

Elismert üzletemberekből álló tanácsadó testületet alakít Varga Mihály, a Napi Gazdaság értesülései szerint a gazdasági miniszter egy öt tagból álló grémiumot hoz létre hamarosan. Az elismert és tapasztalt menedzserekből álló testület feladata a döntések és törvények előkészítése, illetve a már hatályos szabályok hatásainak elemzése lesz.

A miniszteri testületbe információink szerint meghívást kapott Kozma András, a Commerzbank magyarországi leánybankjának (Commerzbank Zrt.) elnök-vezérigazgatója, Csák János, Magyarország jelenlegi londoni nagykövete, aki korábban a Mol Nyrt. elnöke, a korábbi Westel elnöke, valamint a Matáv (Magyar Telekom Nyrt.) pénzügyi igazgatója volt, valamint Felcsuti Zsolt, a magyar tulajdonú MPF Holding Zrt. többségi tulajdonosa. A Napi Gazdaság 100 Leggazdagabb listáján is szereplő Felcsuti saját nemzetközi cégcsoportját vezeti. Kozma András a Commerzbank előtt az azóta jogutóddal megszűnt Euler Hermes követeléskezelő, illetve hitelbiztosító vezetője volt, valamint a HypoVereinsbank Hungáriánál töltött be vezető posztokat.

A fennmaradó két helyre olyan nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező magyar üzletembereket jelölnek, akik az elmúlt években már bizonyítottak a magyar és nemzetközi piacokon is. A már kiválasztott három érintett közül Felcsuti Zsoltot értük el, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket, ahogy Varga sajtótitkára sem kommentálta lapunk kérdésére az értesülést.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *