20 százalékos játékadót tervez a kormány

A magyar kormány benyújtotta az Európai Bizottsághoz az online szerencsejátékok szabályozásának tervezetét, írja a fortunaweb.hu. A tervezet alapján a szolgáltatók 5 évre szóló, internetes sportfogadásra, kártyajátékokra, kaszinójátékokra, illetve agár- és lóversenyekre érvényes licenszeket igényelhetnek majd. A tervezet szerint a koncessziós díj játéktípusonként 100 millió forint lesz.

A szervezőknek kéthetente kell a bevételüket bevallaniuk, és a tiszta játékbevétel 20 százalékát kell adóként megfizetniük. Továbbá szerencsejáték-felügyeleti díjként a negyedévi tiszta játékbevétel 2,5 százalékát, legalább százezer, maximum ötvenmillió forintot kell még fizetni. A játékosoknak jó hír, hogy az online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelem adó alól.

A szerencsejáték-hírportál tervezett szerint 200 millió forint jegyzett tőkéjű cég kérhetne engedélyt. Az engedéllyel nem rendelkező szerencsejáték szolgáltatók oldalait az internet szolgáltatók kötelesek lesznek blokkolni, az ennek eleget nem tevő szolgáltatókat az adóhatóság 100 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja.

A szerverekhez való távoli hozzáférést folyamatosan biztosítani kell az adóhatóság számára, amennyiben a társaság székhelye az EGT-n kívül található, köteles másodlagos adattároló szervert elhelyezni Magyarországon.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *