Elszámol velünk az adóhivatal

Az adóhatóság közölte: tájékoztatják az adózókat a folyószámlájukon könyvelt adatokról is, és ha az általuk közölt adatok eltérést mutatnak, akkor egyeztetési lehetőséget is biztosítanak. A NAV szerint akár pénzt is lehet ezzel a szolgáltatással spórolni azáltal, hogy a tartozás sorsát a lehető leghamarabb rendezi az adózó.  Hiszen az adófolyószámlán napról-napra nő a késedelmi pótlék összege.

Folyószámla-kivonatot csak az fog kapni, aki több mint 1000 forinttal tartozik, vagy akinek több mint 1000 forint túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat majd a postaládájában, akinek 2011-re késedelmi pótléka keletkezett, mert december 31-ig nem, vagy késve fizette meg valamilyen közterhét.

Az elektronikus bevallók nem kapnak postai értesítést az adóhatóságnál fennálló esetleges tartozásaikról, vagy túlfizetéseikről. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően – a netes felületen – folyamatosan nyomon követhetik adófolyószámlájuk alakulását. Augusztus 6-tól pedig már megtekinthetik a megelőző évre vonatkozó késedelmipótlék-levezetésüket is.

Tavaly 1 millió 460 ezer adófolyószámláról küldött ki folyószámla kivonatot és/vagy pótlékértesítőt az adóhatóság, 900 ezerről azért nem, mert a folyószámla „gazdája” elektronikus bevalló volt. Vagyis 2011-ben az adófolyószámlák 26 százalékán volt 1000 forintot elérő különbség vagy keletkezett rajta késedelmi pótlék, tudatta az adóhivatal.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *