Az euróbarát erők kormányozhatnak Görögországban

Úgy tűnik, a görög választásokat követően nem kerülnek hatalomra a radikális erők. Az ország pénzügyi konszolidációja folytatódhat, ha a konzervatív erők és a szocialisták sikeresen alakítanak koalíciót.

A konzervatív Új Demokrácia (ND) párt került a vasárnapi görögországi parlamenti választás eredménylistájának élére a szavazatok egy részének összesítése alapján, így lehetővé válhat a közös kormányzás a Pánhellén Szocialista Mozgalommal (Paszok).
Június 14-től kiírták a képzési pályázatokat! Kérje Ön is az mfor.hu segítségét sikeres pályázatához!

A belügyi tárca közlése szerint az ND a szavazatok 29,5 százalékát kapta, s a bónuszmandátumokkal együtt 128 mandátumot szerezhet a 300 fős parlamentben. A Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) a szavazatok 27,1 százaléka révén 72 helyet kaphat. A szocialista Paszok a voksok 12,3 százalékát kapta meg, és 33 helyhez juthat a parlamentben. Az ND egyik vezetője már be is jelentette pártja választási győzelmét, s nemzeti egységkormány megalakítására szólított fel.

Az ND és a Paszok – mindkét párt támogatja a megszorításokat, és meg akarja tartani az ország euróövezeti tagságát – szűk parlamenti többségre támaszkodó koalíciós kormányt alakíthat.

Forrás: Mfor.hu
www.mfor.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *