Magyarországon gyárthatják a Nissan Infiniti új luxusmodelljét

Magyarország is versenyben van Ausztriával és Lengyelországgal a Nissan Infiniti új modelljének gyártásáért – és jó esélyekkel.

A Nissan luxusmárkája, az Infiniti legújabb típusának gyártása lehetséges helyszíne Magyarország, Lengyelország vagy Ausztria – állítja a Gazeta Wyborcza. A lengyel lap értesülései szerint a legesélyesebbnek a varsói FSO, az egykori Warszawa és a “nagy Polskik” gyára látszik. A gyakorlatilag csődbe ment cég egy éve befejezte a Chevrolet Aveo licenc alapján történő gyártását és leállt.

A legújabb hírek szerint azonban a múlt hét végén az Infiniti szerződést írt alá az osztrák Magna Steyerrel, a Magna International kanadai konszern leányvállalatával a japán cég legújabb modelljének 2014-től történő gyártására. Ez az Infiniti Ethera, négyajtós, 4,4 méter hosszú, és elsősorban Európában szándékoznak forgalmazni. Évente mintegy 50 ezret gyártanának belőle. Az FSO azt reméli, hogy a Magna megveszi a lengyel üzemet erre a célra.

Versenybe szálltak a magyarok is

A lengyel vállalat elnöke, Janusz Wozniak szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy általa meg nem nevezett befektetővel, de szerződésre csak azt követően kerülhet sor, hogy tisztázódik, milyen támogatást ad hozzá a lengyel állam. Eközben az osztrákok azért lobbiznak, hogy a Magna Steyr grázi üzeme kapja az ezer új munkahelyet jelentő megbízást. Azt azonban Wozniak a parlamenti bizottsági meghallgatáson elárulta, hogy az új autó gyártásáért versenybe szálltak a magyarok is.

A magyarországi telepítés mellett szól, hogy az Infiniti Ethera padlólemeze a Mercedes A osztályától érkezik, amit Kecskeméten gyártanak, és a motorját is a Mercedestől kapja, vagyis ez a kocsi lesz a “japán Mercedes” – írta a vezető lengyel napilap, amely szerint a szerződések értelmében hamarosan meg kell szülessen a döntés.

Forrás: Napi.hu
www.napi.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *