Egymillióan tartoznak az államnak

A lakosság egytizedétől követel pénzt az adóhivatal: a tízmillió polgárból több mint egymilliónak van kisebb-nagyobb köztartozása – írja a Magyar Nemzet. Míg a hatóság a magánszemélyektől összesen 170 milliárdot vár, addig a honi cégvilágon 2100 milliárdot hajtana be.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített kimutatásból kiderül, hogy vannak, akik pár ezer forinttal maradtak adósai a közkasszának, ám olyanok is akadnak, akik milliós összeget nem fizettek be.

Az adatok szerint egy érintettektől átlagosan 165 ezer forint befizetését várja a NAV. A hatóság statisztikái arról is tanúskodnak, hogy a lakosság tartozásának legnagyobb részét az át nem utalt személyijövedelemadó-tételek adják, emellett sokan jelentős adósságot halmoztak fel az egészségügyi ellátásra jogosító, úgynevezett egészségügyi szolgáltatási járulék és az illeték lerovásának elmulasztásával is.

A számsorok azt mutatják, hogy az utóbbi években jelentősen megemelkedett az adótartozást felhalmozó magánszemélyek száma. Míg három évvel ezelőtt hétszázezer embernél tartottak nyilván adósságot, addig tavaly már kilencszázezer, az idén több mint egymillió polgár maradt el a közterhekkel.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *