Mercedes: kétezren dolgoznak, hogy májusra minden elkészüljön

Közel egy évig keresték az új gyár helyszínét, és végül jó döntést hoztak a Daimler AG cégcsoport illetékesei a kecskeméti helyszín kiválasztásával – mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Kecskeméten.

“Két év elteltével nem bántuk meg a döntésünket, mert minden az előzetes tervek szerint halad, és 2012 első negyedévében legördül a futószalagról az első eladásra gyártott kecskeméti Mercedes-Benz személygépkocsi” – mondta a gyár igazgatója a szűkebb térség üzletemberei részére szervezett találkozón. Az igazgató felidézte a tervezés óta eltelt időszakot, kiemelve, hogy kevesebb mint egy év alatt építették fel a 441 hektáros területen az épületeket, melyek 30 hektárt foglalnak el.

Frank Klein elmondta: naponta kétezer munkás dolgozik azon, hogy májusra a robotok és a gépsorok is üzemkész állapotba kerüljenek, és megkezdődhessen a tesztelés. Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy februárig már 720 magyar dolgozó áll a Mercedes-Benz alkalmazásában. A 2011-es év végére a gyár dolgozóinak létszáma el fogja érni a kétezret, ebből a tervek szerint 1700 magyar munkavállaló lesz. Frank Klein hangsúlyozta: a gyár építése során a munkálatok 80 százalékát magyar munkavállalókkal végeztették el.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a cég honlapjára, ahol folyamatosan figyelemmel lehet kísérni, hogy mely területen van munkafelvétel, valamint azt is, hogy milyen tevékenységekre pályázhatnak vállalkozások a létesítmény-üzemeltetés területén. Elmondta, hogy a termelés beindítása után a beszállítókkal együtt a régióban közel tízezer embernek fog munkát biztosítani a kor legmagasabb technikai színvonalán épülő gyár. Hozzátette, hogy Stuttgartban már kiválasztották a magyar beszállítókat.

A gyár területén kialakítandó telephelyen öt logisztikai szolgáltató fogja a gyártás folyamatosságát biztosítani, ezek önmagukban 800 embert foglalkoztatnak majd. A Mercedes-Benz a képzésre is komoly hangsúlyt helyez, 500 fiatal képzésében vesznek részt Kecskeméten, valamint a helyi főiskolával is hosszú távú együttműködést kötöttek – fűzte hozzá. Frank Klein szerint a Kecskeméten készülő személygépkocsik a Mercedes-Benz legmagasabb minőségi követelményeinek is meg fognak felelni.

A kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával működik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének kompetenciaközpontja. Magyarországon a Mercedes-Benz A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyártanak majd.

Forrás: HVG.hu
www.hvg.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *