Lesz adójóváírás három év múlva is

Az adójóváírás fokozatosan szűkül, de nem szűnik meg három év múlva sem, így a legalacsonyabb jövedelmek után később sem kell adózni. A minimálbér adómentességét viszont eltörlik.

A kormány tervei szerint a néhány százalékos szja-terheléssel sikerül az ennél nagyobb jövedelmek bevallására szorítani az adófizetőket. A szuperbruttó adóalapot  is – a Világgazdaság értesülései szerint – három év alatt vezeti ki a nemzetgazdasági tárca; jövőre még az 1,27-szoros szorzó marad hatályban, 2013-tól azonban a tényleges bruttó bérre rakódik a 16 százalékos szja.

Nőnek a gyerekkedvezmények, de a tevékenységre jellemző keresetet, mint adó- és járulékalapot, eltörlik. A Pénzcentrum úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztériumban célul tűzték ki a 19 százalékos, jelenleg csak a nyereség 500 millió forint feletti részére vonatkozó társaságiadó-kulcs kiiktatását is, e tervnek azonban egyelőre nincs egyöntetű kormányzati támogatottsága. A kétkulcsos társasági adó egységesítésében még nincs megegyezés, de a kormánynak szándékában áll a mostani 500 millió feletti rész után fizetendő 19 százalékos adó eltörlése.

Forrás: hvg.hu
www.hvg.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *