A magyar ipari növekedés másfélszerese az uniós átlagnak

Az ipari termelési adatok alapján a visegrádi országok közül Magyarország a második helyen áll, a magyar adat pedig másfélszerese az európai uniós átlagnak – mondta Pomázi Gyula, az Információs és Technológiai Minisztérium ipari stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára.

A Központi Statisztikai Hivatal kedden közölte: tavaly novemberben 4,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest.

Az adatokat kommentálva a helyettes államtitkár kiemelte, a 2014-től mért 24 százalékos magyar ipari növekedési adat kétszerese az európai átlagnak, és a kedvező ipari adatok azt jelzik, hogy a növekedés valamilyen formában megmarad.

Az ipari termelés növekedésének legnagyobb részét tavaly január-novemberben a járműipar, az élelmiszeripari termékek gyártása, az elektronikai eszközök előállítása és az egészségipar adta – mutatott rá a helyettes államtitkár.

Szerinte van tere a további jelentős bővülésnek a járműiparon belül, ugyanis az új technológiák megjelenése – például az önvezető és az elektromos járművek – komoly fejlesztésekre ösztönzi a gyártókat.

Forrás: MTI

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *