Eddig 600 ingatlant vett meg az Eszközkezelő

2012 végéig mindössze 600 ingatlant sikerült megvásárolnia a Nemzeti Eszközkezelőnek, írja a pénzcentrum.hu Tavaly 1970 ingatlanfelajánlás érkezett be a Nemzeti Eszközkezelőhöz, ebből mindössze 600 ingatlant sikerült megvásárolnia a társaságnak. A korábban felajánlott, de eddig meg nem vásárolt ingatlanok adás-vétele is lezajlik azonban 2013. február végéig.

A társaság szerint a január elseje óta érvényben lévő jogszabályváltozások következtében még nagyobb ütemben bővülhet a felajánlott ingatlanok száma, az év eleje óta ugyanis már a nyugdíjasok és a közmunkaprogramban résztvevők is felajánlhatják ingatlanjukat az Eszközkezelő részére. A társaság szerint év végéig 13 ezerre bővülhet a felajánlások száma. A felvásárlásokra 33 milliárd forintos keret áll rendelkezésre idén, a társaság kalkulációja szerint 10 ezer ingatlan megvásárlására elegendő.

A kormány törvénymódosításokat kezdeményez az ingatlanra és a hitelszerződésre vonatkozó feltételek enyhítéséről, a részletes jogszabály-módosítási javaslatokat 2013. február végéig készíti elő a szaktárca. Megemelhetik a megvásárolható ingatlanok forgalmi értékének felső határát, és megnövelhetik a visszavásárlási jog gyakorlására fennálló időtartamot is.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *