A cégek telefonadója 30 000 forint lehet

A Telefonközpont blog úgy tudja, hogy a telefonadó-tervezet az üzleti (azaz nem magán) előfizetőknek is adna kedvezményt, ugyanis esetükben hívószámonként legfeljebb havi 2500 forint lesz az adó mértéke. A magánszemélyeknél, ahogy azt szerda óta tudni lehet, 700 forint lesz a havi a felső határ. Vagyis a magánszemélyek legfeljebb évi 8400 forintot fizetnek majd az új adó miatt a költségvetésbe, míg a céges telefonok éves adóterhelése akár 30 000 forint is lehet.

A szakblog információi szerint mentesülne a percenként és sms-enként 2 forintos adóteher alól a segélyhívás, valamint az adománygyűjtő számok hívása és az utóbbiakra küldött sms.

A blog szerint a tervezet úgy szól: ha egy előfizető egy szolgáltatónál több előfizetéssel, több hívószámmal rendelkezik, akkor a kedvezményt annál a hívószámnál veheti igénybe, amelyhez a legmagasabb adóösszeg kapcsolódik, vagyis amelyiken a legnagyobb a fogalom. Ebből következik, ha valaki nagyon sokat telefonál, és többszörösen akar élni a kedvezménnyel, jól teszi, ha több szolgáltatónál tart fenn előfizetéseket.

A médiahatóság statisztikái szerint  egy előfizető februárban átlagosan 165, márciusban 161 percnyi hívást indított. A mobilosok átlagosan havi 125 percnyi hívást kezdeményeztek a tavalyi utolsó negyedévben. Az új Széll-terv szerint a kormány idén 30, jövőre 52 milliárd forintos bevételt vár telefonadóból.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *