Átadták az év exportőre díjakat

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) átadta az év exportőre díjakat. A közlemény szerint a HITA célja, hogy a díj segítségével hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaságban, erősítse annak mértékét a kkv-szektoron belül, megismerje és díjazza a legsikeresebb kkv-exportőröket.

Az első alkalommal átadott díj számos előnnyel jár a nyertesek számára: növeli a cég ismertségét és elismertségét, erősíti a céggel szembeni bizalmat potenciális partnerei körében, ezen keresztül hozzájárulva további exportsikereihez. A nyertesek kiemelt helyet kapnak a HITA honlapján és idegen nyelvű szakmai kiadványaiban, ezzel is segítve külföldi partnerek közvetítését. Valamennyi pályázó részére cégre szabott exportösztönzési csomagot állít össze a HITA, célzott partnerkeresési szolgáltatások és külpiaci programok tartalommal.

A három kategóriában kiírt pályázatra 108 cég jelentkezett. A pályázatokat a HITA és a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei közösen bírálták el.

A „tudatos exportőr” díjat az elektronika, űripar és a mobil távközlés területén tevékenykedő Bonn Hungary Elektronikai Kft. nyerte el. A „regionális stratéga” díj az Agro Legato Kft.-é lett, amely elsősorban a Balkán országaiban ért el kiemelkedő sikereket saját fejlesztésű fejéstechnológia-rendszerével. A „legnagyobb legkisebb exportőr” díjat a műanyag- és gumiipar területén tevékenykedő, három embert foglalkoztató külkereskedelmi cég, a Meta-Vulk Külkereskedelmi Kft. érdemelte ki.

Az ünnepségen különdíjakat is kiosztottak, derül ki a HITA közleményéből. Egyebek mellett a példa értékű innovációért, az önálló magyar iparért, a kreatív szolgáltatásért adtak elismerést, de volt élelmiszeripari különdíj is.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *