Most sem kértek az Egervinből

Nem kapkodnak érte

Nem kapkodnak érte

Harmadszorra is sikertelenül zárult az az értékesítési pályázat, amelyet a felszámoló Ratis Kft. írt ki az egri borászat egykori zászlóshajója, az Integrált Borgazdasági Zrt., vagyis a volt Egervin vagyonának értékesítésére – tájékoztat a felszámoló cég regionális igazgatója. A tenderben nettó egymilliárd forintos kikiáltási ár szerepelt, ám komoly érdeklődő nem akadt.

A 2009 áprilisa óta felszámolás alatt álló cég a követelések szerint 2,2 milliárd forinttal tartozik a hitelezőknek. Szűcs Zoltán elmondta: ugyan a társaság teljes vagyonát, vagyis az egri borászati üzemet, a pincerendszert, illetve a 250 ezer palackos borkészletet, együttesen csak második alkalommal hirdették meg, ám az egyes vagyonelemeket külön-külön már korábban 3 alkalommal kívánták értékesíteni, sikertelenül.

Ebben a helyzetben továbbra is az a céljuk, hogy még a szüret, vagyis a szőlőfelvásárlási szezon beindulása előtt új tulajdonosa legyen az üzemnek. Ezért hamarosan új pályázatot írnak ki, hasonló feltételekkel.

A borászati üzemben jelenleg nem folyik termelő tevékenység. Ugyanakkor a karbantartási munkálatokat végrehajtják, vagyis sikeres értékesítés esetén rövid idő alatt hadra fogható a termelő kapacitás – mondta Szűcs Zoltán.

Forrás: Index.hu
www.index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *