Jelentős hozamemelkedés a magyar állampapírok mai aukcióján

forrás: mfor.hu

forrás: mfor.hu

A forint piacán és a pesti börzén is tapasztalható befektetői elbizonytalanodás rányomta bélyegét a magyar államkötvények csütörtöki aukciójára. A két héttel korábbi aukcióhoz képest a leghosszabb papírok átlaghozama 26 bázisponttal nőtt.

Az Államadósság Kezelő Központ összesen 50 milliárd forint értékeben hirdetett meg három-, öt- és tízéves magyar adósságpapírokat. A keresletre – bár lényegesen alacsonyabb volt, mint két hete – nem lehet panaszunk, a lefedettség a legrövidebb papírra közel háromszoros, míg a hosszabbakra 2,3-szoros volt. Az ÁKK végül az előre meghirdetett összegben fogadott be ajánlatokat.

A hároméves állampapírok átlaghozama 6,96 százalék lett, ami 6 bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti szintnél, míg a másodpiacon kialakult hozamokhoz képest 11 bázispontos az ugrás.

Az ötéves papírok átlaghozama 7,22 százalék lett, míg két héttel ezelőtt 7,07, a másodpiacon szerdán 7,12 százalék jellemezte a kereskedést.

A leghosszabb papírok aukciós átlaghozama most csütörtökön 7,51 százalék volt, ami 26 bázispontos emelkedést jelent a két héttel ezelőtti szinthez képest, míg a másodpiacon tegnap 7,4 százalékon forogtak a tízéves papírok.

Forrás: Mfor.hu
www.mfor.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *