A magyarok költenek a legtöbbet lakásra

A magyarok adják ki havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra, a huszonnyolc európai ország lakói közül. Amíg nálunk az átlagos kiadások 36 százalékát szokták lakhatásra fordítani, addig az európai átlag 25 százalék. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat globális felmérése az internetező fogyasztók körében.

Nálunk az otthoni étkezésre kiadott havi 25 százalék szintén magasabb, mint az európai átlag, amely 21 százalék. A magyar válaszadóinak pénzéből 8 százalék jut kommunikációra, mobiltelefonálásra, kábeltévére, 7 pedig közlekedésre. A gyógyulás költségei 4 százalékot visznek el.

Az otthonon kívüli étkezésre, megtakarításra 3-3 százalékot költünk, 2-2 százalék jut képzésre vagy tanulásra, háztartási elektromos készülékekre, továbbá pihenésre/szórakozásra. Hazánkban a havi költésekből kedvtelésből történő utazás vagy üdülés 1,2 százalékkal részesedik. Ez a legalacsonyabb arány a huszonnyolc vizsgált európai országban. Szintén a magyarok költik a legkevesebbet pihenésre/szórakozásra.

A svájciak és dánok esznek a legkevesebbet otthon, mindössze 21 és 22 százalékot költenek erre a rendelkezésükre álló pénzből. A lakhatás arányaiban a déli országokban a legolcsóbb, ahol keveset kell fűteni, csak 19-24 százalék megy lakással kapcsolatos költségekre.

Forrás: Index.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *