Tarlós: Az útdíj nem a főváros álláspontja

Az útdíjat is tartalmazó fővárosi javaslatcsomagot öten írták alá: Tarlós István és két helyettese, Bagdy Gábor és György István, valamint Németh Zoltán fővárosi frakcióvezető és Rogán Antal. Miután az Index kirobbantotta a botrányt, az útdíjas javaslatot már senki sem akarja vállalni. A gazdasági minisztériumnak viszont a csomagból pont ez az elem tetszik.
A budapesti matricás úthasználati díj bevezetéséről szóló javaslat nem tükrözi a főváros álláspontját, az egy kerületi polgármester javaslata, nyilatkozta Tarlós István főpolgármester. Mivel a javaslatcsomag  aláírói között egy kerületi polgármester van, a főpolgármester nem kimondva, de Rogán Antalra gondolhatott az Index lap szerint. Még szinte meg sem jelent a feltételezés, Rogán Antal azonnal közleményt adott ki, amely szerint az általános útdíj bevezetésére nem ő tett javaslatot. A közlemény szerint a nyolcpontos javaslatcsomag minden elemét a Budapesti Közlekedési Központ dolgozta ki és foglalta írásba.
A BKK ugyanakkor közleményében kijelentette, hogy nem tartja bevezetésre alkalmasnak az elkészült útdíj-koncepciót, a hírekkel ellentétben a feladatuk pusztán egy felvetett javaslat, ötlet elemzése volt. Ezt elvégezték és már január elején bemutatták: jelentős a kockázata és igazságtalan. Rogán közleményében azt írja, hogy támogatja, ha Tarlós István visszavonja az útdíjról szóló javaslatot, mert helyette egy differenciált dugódíj bevezetése sokkal racionálisabb és igazságosabb megoldás lenne. (A dugódíj bevezetését 2013-ban tervezi a főváros, ha a kormány támogatja az ellenőrző kamerarendszer kiépítését, de ha a támogatás késik, 2014 lehet a céldátum.)
Forrás: Ingatlanhírek.hu
www.ingatlanhirek.hu
Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *