Így jegyezhető a CIG-részvény

A vártnak megfelelően magas az érdeklődés a CIG-részvények iránt, sokan használnák ki a kedvezményes jegyzés előnyeit. Nézzük, milyen körülmények között indult a kibocsátás.

Október 11-étől október 22-éig zajlik a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nyilvános részvénykibocsátása és értékesítése kisbefektetők részére. A kombinált értékesítés során a társaság minimum 3.335.000 darab, maximum 10.850.000 darab új részvényt bocsát ki; a jelenlegi részvényesek maximum 1.950.511 darab, a társaság által már korábban kibocsátott részvényt értékesítenek. A nyilvános értékesítés keretében az értékesítő részvényesek által felajánlott részvények a társaság jegyzett tőkéjének mintegy 3,8%-át képviselik.

A részvényjegyzést az MKB Bank Zrt. 86 fiókjában országszerte, és az Equilornál lehet elvégezni – mondta Szécsényi Bálint, a kibocsátást vezető szervező és lebonyolító Equilor Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója a Privátbankárnak. Szécsényi felhívta a figyelmet arra, hogy meghatalmazással csak náluk lehet jegyezni, az MKB-nál kizárólag személyesen van erre lehetőség. Mindkét esetben szükség van értékpapírszámla nyitására a hivatalos értékesítési helyek egyikén, a nyitás díjmentes, viszont számlavezetési díjat kell fizetni.

A részvények kisbefektetői maximum értékesítési ára 938 forint, míg a 80%-os kedvezményes kisbefektetői maximum értékesítési ár 750 forint – tudtuk meg az Equilor ügyvezető igazgatójától. A kibocsátás technikai okokból maximum áron zajlik, és ha a részvények végleges ára nem éri el ezt a maximum árat, a jegyzők a különbözetet visszakapják. A le nem jegyzett részvények az október 25-ei nagybefektetői aukció keretében kerülnek értékesítésre (a Budapesti Értéktőzsdén), akkor az intézményi befektetők 600 és 750 forint között adhatnak le vételi ajánlatot. Az intézményi jegyzés során kialakuló végleges nagybefektetői ár utólag és visszamenőleg határozza meg a kedvezményes kisbefektetői árat, és ezáltal a teljes, kedvezmény nélküli kisbefektetői árat is.

Mint Szécsényi Bálint elmondta: 80%-os kedvezményes áron csak azok az ügyfelek jegyezhetnek, akik korábban a CIG Pannónia Életbiztosítónál 2008-tól 2010 augusztusáig erre feljogosító szerződést kötöttek. A kedvezményt a biztosítási szerződésben rögzített összeg erejéig vehetik igénybe. Az allokációt követően a megszerzett részvényekre nincs elidegenítési korlátozás, azok azonnal eltranszferálhatók, ez a kedvezményt igénybe vevő jegyzőkre is vonatkozik.

Forrás: Privátbankár.hu
www.privatbankar.hu

Az oldal alján Te is hozzászólhatsz.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *